Arkiv

I arkivet kan du finde forskellige dokumenter og andet, som beskriver en del af vores arbejde. Du skal blot bladre ned af siden.

Skærmbillede 2018-01-16 kl. 13.53.58

 

Vi søger arrangementer

Vi vil gerne tiltrække lidt mere opmærksomhed og alle de spændende events og aktiviteter, der bruges mange kræfter på, vil vi også gerne fortælle om til omverdenen.

Vi bruger derfor forskellige eventskalendere på Fyn, for at give flere muligheden for at finde os.

Vi taster bl.a. events ind i Udvikling Fyns eventskalender, som deles gennem forskellige erhvervs- og arbejdsgrupper.

Vi taster også ind på Sydfynskalenderen.dk, som læses op i Radio Diablo og ellers er en meget brugt eventkalender for hele Sydfyn og øerne.

Vi vil derfor altid gerne hører om events og aktiviteter fra hele Midtfyn, så vi kan sende dem videre ud på Fyn. Send mail til os på bymaegler@gmail.com.

 

 

Byens mange passager

Løbende har vi været inddraget i processen med ideudviklingen af passagerne. Der er ca. 8 passager rundt om Algade, hvor man kan gå direkte igennem fra forskellige p-pladser og andre gader. De mange passager er selvfølgelig opstået, fordi der er bygget en meget lukket bymidte, og der var behov for at lede folk hurtigt igennem “muren”.

Passagerne rummer mange muligheder og vi har arbejdet sammen med kommunen for at afprøve forskellige løsninger, både med kunst, bedre lysforhold og spontane kulisser.

Passagerne er noget af det første der skal arbejdes med i foråret 2018. Der skal først afprøves forskellige muligheder og så vælges de permenente løsninger.

Følg med i udviklingen her, for vi udbygger info og billeder, når der sker noget nyt.

 

 

Vi er gode venner med Fyens.dk – Midtfyns Posten og Amts Avisen

Vi prøver at skabe samarbejde med så mange medier, som muligt og her skal vi fremhæve vores lokale aviser. Tim, Kurt, Rene, Uffe og resten af redaktionen, er rigtig gode til at komme og hører vores historier.

Vi arbejder også på at skabe samarbejde mellem avisen og byens events og butikker.

At fortælle de gode, anderledes og autentiske historier, er meget vigtigt for en by som Ringe, for indenfor rammerne har vi det skønt og kan se alle kvaliteterne. Men alle dem udenfor bygrænsen, kan ikke altid se hvad der sker, så derfor er vores arbejde med at oplyse historierne til både de trykte medier og lydmedier.

Læs mere om Bymæglerne og projekter i Ringe på:

Fyens.dk – Søg: Bymæglerne

 

 

Netværket, netværk og atter netværk

En stor del af arbejdet som bymægler handler også om at snakke om fremtiden, for hvordan kan vi udvikle, hvis vi ikke undersøger hvad andre gør og hvad der vil sker fremover.

Tine har været med i netværket Citychefer 2020, som er en lille samling af citychefer og detailfolk, som mødes hver anden måned og udveksler erfaringer, metoder og synspunkter.

Det er altid super interessant at høre om andre byers udfordringer og tanker lignende bekymringer, som vi også sidder med i Ringe. Så netværket har stor betydning for at arbejde konstruktivt med detailhandlen her og nu, i forhold til nethandel og andre analyser på kunderne.

Netværket besøger hinanden i vores byer og vi håber at kunne invitere dem forbi Ringe i efteråret 2018 eller først i 2019.

Netværket er skabt en arbejdsgruppe under erhvervsministeriet.

 

 

Den gamle KIWI butik???

Ja hvad sker der egentlig med den gamle KIWI butik??? Bjarne har arbejdet med de tidligere og de nuværende ejere, lige fra vi startede i maj. Vi kan dog afslører at der ligger en plan, som bare skal godkendes i kommunen, og så sker der noget. Vi lover at borgerne i området får en større dagligvarerbutik, men brikkerne er ikke helt på plads, men vi skal nok oplyse den endelige plan, når den ligger tilgængeligt.

Artikel fra september 2017

 

Kommende kampagne om byens muligheder – vi skal opleve Midtfyn fra en anden vinkel

Tine er ved at lave en kampagne, som skal løbe det meste af 2018. Kampagnen skal virke viralt, som bliver en masse film og billeder fra arrangementer og alle de muligheder for indkøb, nyde naturen og en masse andet.

Viralt betyder:

“En video delt med penge i røven er ikke viral
Det er ikke så svært at manipulere sig til omtale, hvori pressen eller folket af uvidenhed indsætter ordet viral. Når ordet begynder at indgå, er der fordele at hente, fordi resten af folket og resten af pressen så slår antennerne ud på grund af angsten for at gå glip af noget.” citat fra Thomas Bigum.

“Hvad siger ordbogen?
Gyldendals Den Store Danske står der, at viral vedrører virus. Implicit virus der spredes, og dermed i første omgang intet med markedsføring at gøre. Så hvis man spørger mig om min definition på viral, så starter den samme sted – INDEN markedsføringen gør indflydelse på ordet.” citat fra Thomas Bigum.

Drømmen er at skabe en masse opmærksomhed på de sociale medier, dog stadig på en naturlig og autentisk metode, så vi får en masse mennesker til at opdage og følge Ringe og Midtfyn.

Hvis du har gode ideer eller evt vil hjælpe, så skriv gerne til bymaegler@mail.com

Kampagnen kommer til at ligge på facebooksiden “Midtfyn i live” som du også finder i menuen.

 

 

Ringe Stationsbygning – Nyt liv

Lige fra vi startede d.1. maj 2017 var Stationen på listen over kommende opgave for os. Der var inviteret til borgermøde i maj, og her var både kommunen og DSB repræsenteret. Sammen med en gruppe borgere  og initiativtagere, skulle dialogen om bygningens fremtid i gang. Vi fik hurtigt fornemmelsen af hvilke muligheder DSB kunne give og vi kom også i dialog med kommunen ang. lokalplanens udfordringer.

Vi fik en meget seriøs henvendelse og gik straks igang med en hemmelig plan, for sådan er det med en del af vores opgaver, de kommer først frem i lyset, når vi er helt sikre. Desværre viste det sig at blive med alt for store økonomiske omkostninger og projektet måtte stoppes igen. Men så kom der et par unge kvinder ind ad døren og ville rigtig gerne fortælle om deres ide med Stationen. Så tog vi endnu engang fat i DSB og kommunen og efter godt 8 måneders hårdt arbejde, er der nu lavet en lille forening som nåede at søge FMK´s borgerbudget og fik 30.000,- til at komme i gang. Sidst i januar var kontrakten forhandlet på plads og første arrangement er Fastelavn d.11.februar.

Som Bymægler har vi taget en stor del af forhandlingerne og været behjælpelige ang. praktiske foranstaltninger og rådgivningshjælp.

Følg med i Stationens udvikling på deres facebook: www.facebook.com/ringestationsbygning/?ref=br_rs

 

Opmærksomhed fra Sydfynsk radio

I efteråret 2017 begyndte vi at fortælle om vores Bymidteplan til Radio Diablo i Svendborg. Radioen vil gerne fortælle de midtfynske historier og hjalp til med bl.a. at invitere os i morgenprogrammet. Første gang var Hanne Raunsmed med Tine nede og fortælle om Bymidteplanen. Efterfølgende tog to politikkere, Jens Elmgren og Elin Iversen Søndergaard, med Tine for at fortælle om det kommende kommunal- og regionsrådsvalg. Igen d. 1.december var Tine og Michael fra Handelstandsforeningen nede og fortælle om julehandlen i Ringe og hvilke aktiviteter der skulle være.

Det er meget vigtigt at vi trækker på så mange medier som muligt, for at tiltrække så mange mennesker som muligt. Og Radio Diablo vil meget gerne være et styrket medie på Midtfyn, så der er hermed skabt et solidt samarbejde med deres redaktion.

Udover Radio Diablo findes også den nye Faaborg-Midtfyn lokalradio, som også er ved at lave interessante samtaleprogrammer fra Midtfyn.

Følg den nye lokalradio på: Faaborg-Midtfyn lokalradio

Følg Radio Diablo på: Radio Diablo

På begge radioer kan du finde programmer når du har tid til at lytte dem.

 

Se og lyt programmerne med Tine og gæster:

Hanne og Tine – Byudvikling

Michael og Tine – Jul i Ringe

Jens, Elin og Tine – Valgcafe i Ringe

 

Bymidteplanen fra Gehl Arkitekterne

Som bymægler arbejder vi også en stor del af vores tid med byudviklingen i Ringe. I 2017 blev der udarbejdet en plan for at styrke bymidten og arkitekterne fra Gehl udarbejdede en fin plan, hvor de pegede på forskellige problemstillinger med bl.a. ankomsten til byen og manglende opholdsmuligheder for borgerne.

Der har helt fra start været stor opbakning fra både borgerne, de handelsdrivende og kommunen. I 2018 – 2019 regner kommunen på budgetter for at sætte en del af punkterne i verden. Vi arbejder tæt sammen med kommunen og er ofte en del af ideerne og hvem vi kunne invitere til at udfører forskellige opgaver, så Ringe midtby bliver endnu mere tiltrækkende og et sted hvor vi gerne vil opholde os lidt længere.

Se hele bymidteplanen fra Gehl her:

Bymidte planen FMK

 

Julen i Ringe 2017

Julen 2017 tog en drejning, da der var Borgermøde d.25. oktober, med præsentation af den kommende Bymidteplan ved Arkitekterne Gehl. Der var kommunalvalg en måned senere og en del borgere og kommende lokalpolitikkere, kom med foreslaget om at lukke Algade af i den kommende jul. Som Bymæglere og samarbejdspartnere med byens butikker, skyndte vi os, at snakke med Handelstandsforeningen og butikkerne i gaden, for at høre deres mening og, om ikke andet, deres bekymringer.

Men vi blev enige om at søge om lukning af gaden i weekenderne i december op til juleaften. Vi måtte dog hurtigt konstatere at julen skal planlægges om sommeren, når “solen står højt på himlen” Citat Bjarne Dyrehauge, så forår/sommer 2018 vil en del af vores arbejde omhandle planlægning af julen 2018 i samarbejde med handelstandsforeningen og andre aktive deltagere.

Her kan du læse vores beskrivelse af drømmen om fremtidens juleby Ringe.

Ringe Jule by 2017

 

 

Fra Valg til Kunst&Design i Østergade

Da valget var slut i november, flyttede partierne ud af lokalet i Østergade og ind flyttede 7 lokale kunsthåndværkere og en grafisk designer. Vi opfandt en julebutik med kunst og design, som borgerne kunne købe julegaver i. Konceptet var netop at varerne skulle kunne købes til gaver, så derfor havde kunstnerne taget mindre genstande med.

Deltagende var: Grethe Munk, Iben Warburg, Knirke & Rumle, Galleri Korinth, Intarsia, Bente Flindt og Hanne Nielsen.

Vi arbejder på at skabe lignende butik, som evt. kan leve permanent i fremtiden, som et kunstner fællesskab.

 

 

Valgcafé i Østergade okt-nov 2017

I efteråret 2017 var der kommunalvalg og vi stod med et tomt lokale i Østergade (den tidligere Delebutik). Da vi havde stor interesse i både at lærer politikkerne at kende, men også at skabe mulighed for borgerne, at møde dem på nært hold, så oprettede vi en Valgcafé.

Invitationen til Partiforeningerne i FMK:

Kære Partiforening

 

Byens butikker holder OPEN BY NIGHT

Først i september holdte butikkerne længe åbent og havde sørget for en fest til alle Midtfyns borgere. Vi prøvede at komme med lidt forskellige ideer fra vores sommerferie, og der havde Bjarne bl.a. oplevet en by på Bornholm, hvor alle byens butikker og spisesteder havde en form for siddeplads foran. Vi gav den ide videre til butikkerne og en del havde grebet ideen og havde sat en bænk, et par stole eller en træstub ud denne dag.

De har lovet at gøre meget mere af den slag i 2018, for det skaber utrolig hyggelig stemning og selvom Ringe ikke er stor, så trænger vi alle til at opholde os lidt længere i byen.

Fotosafari i Ringe

Da vi startede var der et ønske om at starte en Fotosafari i Ringe. Tine greb ideen og kunne se forskellige fordele i at se hvor og hvad folk, og særligt de unge, brugte af steder i Ringe.

Konceptet er enkelt og handler om at tage et billede, lægge det på de sociale medier med #ringeby og så kan man se under #ringeby hvor folk er og hvad de laver i Ringe by.

Vi forsøger igen dette forår at sætte det mere igang, for det har ikke været en succes endnu.

Se mere her: #ringeby – instagram

 

En advokat flytter ind i Østergade

Der var et tomt lokale i Østergade, så da en af byens advokater henvendte sig til os, gav det rigtig god mening at vise hende lokalet.

Som så mange andre, af vores opgaver, så arbejde Bjarne længe med hende og udlejeren i det skjulte. Men det kunne endelig offentliggøres i sensommeren 2017, at Magdalena åbnede sin egen lille advokatpraksis. Der blev holdt åbningsreception og avisen kom og tog billeder.

Følg Magdalena på: Facebook 

Og læs mere fra Midtfyns Posten: artiklen om Magdalena

 

Simpel Markedsføring på de sociale medier

I efteråret 2017 inviterede Tine til et mindre kursus om markedsføring på de sociale medier. Det benyttede en del af butikkerne, et par ejendomsmæglere og banker sig for.

Det var samtidig en fantastisk mulighed for Tine at lærer flere butikker at kende.

Tine lavede dette lille dokument, blot til inspiration, og som du kan hente her.

Simpel markedsføring-1

 

En slagters lukning – en anden slagters åbning

Noget af det første vi blev opmærksomme på, var at byens slagterforretning, ikke havde det godt og desværre kom vi for sent. Slagteren lukkede og vi måtte handle hurtigt for at finde ud af om Ringe kan bære en slagterforretning og Brugsens gode slagter.

Vi kontaktede mange forskellige slagtere rundt på Fyn, for at hører om de var interesseret i at åbne, dog uden held. Og lige pludselig stod der to som var interesseret. Vi havde en lang og konstruktiv snak om udfordringer og mulighederne.

Kort efter åbnede John sammen med sin første partner, butikken. I dag har John fået ny partner, Leif og de kæmper for at holde skruen i vandet, men de kommer stille og ad trappen og er også i gang med at udvikle mulighederne for at handle med andre end borgerne.

Husk at bakke op om vores lokale butikker og følg dem på:

Midtfyns-slagteren facebook

 

Stor interesse for de nye Bymæglere

1.maj 2017 startede vi som bymæglere i Ringe. Stillingen blev delt i to, men har sammelagt 30 timer til byudvikling i byen. Vores samarbejde strækker sig fra kommunen til foreninger og videre ud i det mindre erhvervsliv. Vi arbejder direkte med i den nye bymidteplan og andre større projekter for byens fremtid, men også detailhandlen har en stor plads i vores timer. Vi ønsker at hjælpe detailhandlen med at skabe nye tiltag og snakke om hvordan Ringe i de kommende år, har det mht. butikslivet og mulighederne for at tiltrække nye butikker.

Den første tid var meget præget af møder med en masse områder fra kommunen, møde en masse foreninger og skabe overblik over butikker og de mindre erhvervsdrivende i Ringe.

Vi lavede hurtigt en brochure om os – se den her:

Folder om Bymæglerne